top of page
Yazarın fotoğrafıEzgi Köse

Depremde yıkılan binadaki eşyalar ne olacak?

Depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan değerli eşyalar üzerinde hak sahipliği iddia etmek için şu adımlar takip edilebilir:

  1. Enkaz alanına girmeden önce, güvenlik amacıyla kurtarma ekiplerinin veya yetkililerin talimatlarını takip edin.

  2. Eşya sahipliğini kanıtlamak için, kayıtlarınızı veya belgelerinizi bulun veya yetkililere sunun. Bu, fatura, fotoğraf, sigorta poliçesi, satın alma belgesi veya diğer resmi belgeler olabilir.

  3. Eğer hiçbir belgeniz yoksa, eşyanın size ait olduğunu kanıtlamak için tanıklar bulun veya bilgileri sağlayın. Bu, komşularınızın, arkadaşlarınızın veya akrabalarınızın ifadeleri veya fotoğraflarla desteklenebilir.

  4. Eğer eşyanın bulunduğu alan güvenli ise, eşyalarınızı toplamak ve saklamak için kurtarma ekiplerinin iznini alın. Bunu yaparken, eşyaların hasar görmüş veya kırılmış olabileceğini göz önünde bulundurun.

  5. Eşyalarınızı bulduktan sonra, yetkililerle iletişime geçin ve eşyaların güvenli bir yere taşınması ve korunması konusunda yardım isteyin. Ayrıca, eşyaların sahipliği konusunda bir beyanname vermeniz istenebilir.

  6. Eğer eşyalarınızı toplarken bir hukuki sorunla karşılaşırsanız, avukatınıza başvurun ve eşya sahipliğinizi kanıtlamak için gerekli başka hukuki adımların neler olabileceğini değerlendirin.

Her ne kadar deprem nedeniyle yaşanan travmanın etkisi çok büyük olsa da, daha sonra hak kaybı yaşanmaması adına şu anda yapılması gereken tespitler olabilir. Depremde yıkılan bir binanın enkazında kalan değerli eşyalar üzerinde hak sahipliği iddia etmek için, kayıtların veya belgelerin bulunması veya tanıkların ifadelerinin sağlanması önemli görülmektedir. Tamamen yıkılmamış binalarda kurtarma ekiplerinin izniyle tehlike yaratmayacak şekilde eşyaların alınması ve toplanması gerekir. Hukuki bir sorunla karşılaşmanız halinde Türkiye Barolar birliği ve barolardan hukuki destek talep edilebilir.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page